Haku

Päivitetty opas tarjoaa tietoa pankki- ja vakuutusasioiden käsittelyyn erotilanteessa

Monet ihmiset kohtaavat pankki- ja vakuutusasioihin liittyviä ongelmia parisuhteen päättyessä. Juuri julkaistu, päivitetty opas tarjoaa tietoa avio- ja avoliitosta, vakuutussopimuksista ja erotilanteiden vaikutuksista laina- ja tilisopimuksiin.

Oppaassa on tietoa, miten erotilanteet vaikuttavat osapuolten taloudelliseen asemaan sekä annetaan käytännön vinkkejä esimerkiksi vakuutussopimusten hallintaan erotilanteessa. Huomiota kiinnitetään muun muassa siihen, että vakuutussopimukset ovat usein vain yhden puolison nimissä. Tämä saattaa aiheuttaa hankaluuksia, jos sairaus- tai tapaturmavakuutuksia irtisanotaan eron yhteydessä ja uuden vakuutuksen saaminen samoilla ehdoilla ei ole enää mahdollista. Lisäksi henkivakuutuksen edunsaajamääräykset kannattaa tarkistaa, jotta korvaukset eivät päädy vahingossa entiselle puolisolle.

Pankkiasiat ovat myös keskeinen osa erotilanteiden talousjärjestelyjä. Avio- tai avoero ei itsessään vaikuta yhteisiin lainoihin tai automaattisiin veloituksiin. Laina maksetaan takaisin alkuperäisen sopimuksen mukaisesti, mutta puolisot voivat halutessaan neuvotella lainan poismaksusta tai tehdä uuden lainasopimuksen. Tilien käyttöoikeudet pysyvät muuttumattomina jos puolisoilla oli sopimuksen mukaan oikeus käyttää tiliä yksin, ellei niitä erikseen sovita muutettavaksi.

Opas auttaa eron keskellä olevia ymmärtämään paremmin pankki- ja vakuutusasioihin liittyviä vaikutuksia sekä tekemään oikeita päätöksiä taloutensa turvaamiseksi.

Tutustu oppaaseen: Pankki- ja vakuutusasiat parisuhteen päättyessä.

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!